Niqabis on Youtube: The New Trend of Niqabie Selfie

image

Speaking of ‘fenomena kekinian’ yang lagi heittss belakangan ini…

Sepertinya bentar lagi bakal ada tren wanita berniqab muncul di youtube berbalas curhat sambil bawa papan tulisan 😀

Yang namanya selfie, bukan cuma dalam bentuk foto aja, kan? Bahkan video fitnahnya lebih besar karena bukan hanya dalam bentuk visual tapi juga menampilkan audio, serta gerak tubuh pelakunya.

Continue reading

Advertisements

Chemistry: When Extrovert Meets Introvert

image

“And then my soul saw you and it kind of went, Oh there you are. I’ve been looking for you.’

A few days ago while browsing my Youtube account, I found one of that oldies Asian drama series. Drama asal negeri Sakura yang cukup hits dan pernah tayang sekitar akhir tahun 90’an lalu. Being curious, so I clicked play..

Continue reading

I Want to Grow Old with You

image

Today when I was scrolling down my Facebook feeds, I found a good article from the Huffpost Parents. Here are the points which make me feel so related with..

“Children brought tension to your relationship. A tension you’d never known together; a tension you assumed happened to ‘other’ people. Not you.

Through the foggy exhaustion of those early years, though, you still clung to each other, assuring yourselves that this would pass. Life would get easier when they weren’t so small.

With the kids a little older and a little more independent, you looked around and thought maybe now you and your husband could get back to connecting, get back to the way it was before kids.

Continue reading

Let Them Shine…

image

A conversation with my eldest son after school..

  • Harits: Mi, aku nggak jadi ikut ekskul Aikido. Maunya ikut Bahasa Arab aja.
  • Me: Oh gitu.. Kenapa kok jadi ganti Bahasa Arab, bang?
  • Harits: Nggak mi, aku pengen bisa Bahasa Arab soalnya aku mau jadi ustadz. Hehe..
  • Me: Masya Allah.. Aamiin, mudah-mudahan nanti Harits kalo udah besar jadi ustadz yang shalih, berilmu, dan berakhlak mulia ya 🙂

Continue reading

My Definition of “Me-Time”

image

Kita, para ibu, pasti pernah merasakan apa yang namanya jenuh, boring, ingin refreshing atau sekadar memiliki sedikit waktu untuk diri sendiri. Terutama ibu rumah tangga yang tanpa dibantu asisten, semua-muanya dikerjakan sendiri, berpartner dengan suami, tentu.

Normalkah jika sesekali kita merasa jenuh dan bosan dengan rutinitas harian yang itu-itu saja? Manusiawikah?

Continue reading