Grief: The Price We Pay for Love

Have you ever been deeply in love?

Have you ever been getting too attached with someone or something?

Have you experienced a loss which no words will ever suffice?

Read More »

Advertisement

Does Marital Rape Really Exist?

Marital rape?

Masa sih ada? Masa sih udah nikah masih disebut perkosaan juga? Kan udah halal? Kan udah sah secara negara dan agama?

Here, here, let me tell you…

Saya punya seorang teman. Dia pernah menuangkan isi hati dan permasalahan rumah tangganya kepada saya, demi mencari solusi. Jadi bukan cuma curhat buat bahan rumpian atau ghibah online aja yak.

Read More »

Complicated

“Lots of things can be fixed. Things can be fixed. But many times, relationships between people cannot be fixed because they should not be fixed. You’re aboard a ship setting sail, and the other person has joined the inland circus or is boarding a different ship, and you just can’t be with each other anymore. Because you shouldn’t be.” ~ C. JoyBell C

Pernah nggak kalian punya hubungan aka relationship yang rumit, antik, nyentrik, lan mbingungi?

Gini maksudnya..

Read More »

A Treasure Named Solitude

“She was so much better at being alone; being alone came more naturally to her. She led a life of deliberate solitude, and if occasional loneliness crept in, she knew how to work her way out of that particular divot. Or even better, how to sink in and absorb its particular comforts.”

― Cynthia D’Aprix Sweeney

A long long time ago, saya pernah sekilas mendengar curhatan seseorang pada temannya. Yang intinya, ia nggak suka banget harus melakukan sesuatu sendirian. Atau bersendirian dalam waktu yang lama.

“Kalau bisa rame-rame (ditemani) kenapa harus sendirian? Bingung juga kan kalau sendirian mau ngapain.. Iseng, tau.”

Read More »