Leaving a Toxic and Abusive Relationship

“Self love is so important. Because when you’re all alone and it’s 3 in the morning and you’re lying on the floor crying and shaking and wishing it all would end, who’s going to be there for you? You. You have to pick yourself up and find the strength to carry on. At the end of the day, you’re all you’ve got.” —Unknown

In a good and healthy relationship, there is a feeling about being safe, secure, and convenient. An undefined connection. Ada rasa aman, nyaman juga kedekatan yang tidak terjelaskan. Someone who feels like home.

We don’t need to put a mask or fake a smile. We mean what we say. We can be ourselves, inside and out. We are sincere and honest with our feelings. We are not afraid to express our emotions, what bother our minds, without any hesitation.

Continue reading

Advertisements

Believe in Allah’s Perfect Timing

Siapa yang pernah ngalamin horornya satu “kata” ini?

Saya pernah, tapi kalo dibilang horror ya nggak horror juga sih. Malah lucu kalo diinget-inget. Secara kalo ditanya saya mah cuek bebek aja. Anti baper. Masuk kuping kiri keluar kuping kanan 😁

Duluuu sering banget ditanya kapan nikah. It’s simple, karena adek udah nikah duluan. Udah punya anak pula. Sedang saya masih anteng aja menjojoba (baca: menyandang predikat jomblo jomblo bahagia).. #ahayyy

Continue reading

In This Stage of Life…

This stage of life. It’s hard, you guys.

I’m talking right now to you moms who are in your late 20’s to early/mid 30’s. You have kids. Likely two, three, maybe four of them. They probably range in age from newborns to 7 or 8 year-olds. Give or take a few years.

In this stage of life, you are dealing with exhaustion. Mental, physical, and emotional.

Continue reading

Authenticity, Journey and Competition

“I wasn’t born to follow and I’m not sure if I was born to lead, but what I’m certain is that I was born to fight my way through life and win.” —Unknown

Semalam saat tengah bersiap untuk merajut bulu mata aka merem, ada satu pesan masuk di Messenger saya. Dari teman FB sekaligus customer setia Zafra sejak awal buka sampai saat ini.

Continue reading

Looking Through A Writer’s Eyes

“Writing is something you do alone. It’s a profession for introverts who wanna tell you a story but don’t wanna make eye contact while telling it.” – John Green

Sebagian orang mengira bahwa apa yang dituturkan oleh seorang penulis adalah murni pengalaman pribadinya. Ketika seorang penulis bicara tentang suasana hati yang penuh bunga-bunga, kepedihan karena penghianatan, atau curahan rasa seorang korban kekerasan dalam hubungan antara dua manusia, sebagian orang mengira bahwa ia sendiri yang mengalami kejadian yang ia tuliskan tsb.

Continue reading